Sinds 1927...
Sinds 1927, is Codagex een gepassioneerde en exclusieve distributeur van topmerken in de wielerwereld.

Als leverancier voor de fietsspeciaalzaak in de Benelux, wil Codagex een uitstekende partner zijn voor haar klanten door fietsonderdelen en fietsaccessoires van de hoogste kwaliteit aan te beiden.

Onze missie

Wij willen voor u synergie creëren tussen verschillende topmerken om tot een verbluffende fiets te komen. Kwaliteit en service van onze merken staan hier bij hoog in ons vaandel.

Geschiedenis

Van plattelandswinkel tot invoerder van high-tech fietsonderdelen...

In 1927, werd de eerste steen gelegd voor het CODAGEX van nu. Wat ooit begon als een kleine zaak in ijzerwaren en fietsonderdelen, is vandaag uitgegroeid tot een ambiteuze specialist in Race, Mountain Bike en Gravel.

Doordat een groot deel van de Nederlandse fietsindustrie tijdens W.O. II gespaard bleef van de oorlog bood dit nieuwe kansen voor het familiebedrijf op een tiental kilometers van de grens met Nederland. De eerste, voorzichtige stappen in de richting van import en export werden gezet.

De zaak verloor al snel zijn regionale functie. De naam “CODAGEX” werd geboren. In werkelijk is de naam afkomstig uit het Frans, het is een afkorting die staat voor COmptoir DAGence EXclusive, wat vrij vertaald wil zeggen, huis van alleenvertegenwoordigingen. Mede dankzij de successen van E. Merckx in de jaren '60-'70 kreeg de race- en vrijetijdsfiets meer appreciatie bij het grote publiek. Bij CODAGEX werd dan ook besloten om zich in de toekomst integraal op de sportieve fiets te oriënteren. 

Mede dankzij de topmerken die CODAGEX vertegenwoordigt, zijn wij zeker dat deze successtory nog lang niet ten einde is. De combinatie van een 95 jaar lange ervaring en een dynamisch team zorgen voor een optimale continuïteit.