Home Ednine - 29er's voor de BeNeLux

Ednine - 29er's voor de BeNeLux
Internationale website : www.edninebikes.comAdvies prijslijst 2017 V4: (versie 03/2017)Opzoek naar een Ednine dealer in de buurt :

In 2010 ontstond het concept-idee voor Ednine: De ontwikkeling van een snelle en lichte 29’er, zonder de nadelen van de 29’ers die op dat moment op de markt kwamen.

 

Het resultaat is een unieke 29’er met de stuureigenschappen van een 26’er die bovendien compatibel is met V-brakes én schijfremmen. Verder passen er in het frame zowel 135 als 130mm naven (130mm voor racewielen met 29’er MTB banden). Door de combinatie van die eigenschappen is een Ednine de meest wendbare en snelst accelererende 29’er ooit.

 

Ednine frames zijn opgebouwd uit hoogwaardige Japanse carbonvezels (Mitsubishi TR50 en Nano carbon – CNFs). De CNFs laten toe dunnere constructies te gebruiken dan mogelijk is met gewone carbon vezels. Hierdoor is een Ednine frame licht en betrouwbaar en heeft het de perfecte balans tussen stijfheid en comfort.

Ednine VHD-29R

VHD of Versatile Headtube Design is het meest veelzijdige Ednine frameconcept. De positie van het balhoofd laat toe zowel de Ednine VHD carbon vork te gebruiken als een 80 tot 100mm verende vork. Bovendien kan het frame uitgerust worden met schijfremmen of velgremmen. Dit zorgt voor een brede inzetbaarheid zodat dit frame het volledige spectrum dekt van mountainbiken in de lage landen zoals Marathons / XC / Winterduatlons/ Gravel / Toertochten / Beachraces…

 

Ednine LHD-29R

LHD of Low Headtube Design is het frameconcept dat een extreme lage handpositie toelaat zonder kunstgrepen zoals speciale stuurpennen of stuurbochten. Het typische Ednine stuurgedrag (26” alike) en de velg/disc-rem-compatibiliteit, zijn identiek aan dat van de VHD. Het frame is echter enkel compatibel met de lage (420mm) Ednine LHD vork en geeft een handpositie die bij gelijke opbouw 50mm lager is dan de VHD. De compactere opbouw van de stuurinrichting zonder omwegen zorgt voor het hoogste rendement ooit in 29’er. Dit maakt de LHD de perfecte keuze voor toepassingen zoals snelle XC parcours, Gravelraces en Beachraces. Het LHD frame is compatibel met Di2 en de achterbrug is geschikt voor 130mm race naven, 135mm MTB naven en 12mm steekas (optie: 12x135mm/12x142mm).

 

Ednine Losse frames

 

Ednine frames zijn ook als losse framekit verkrijgbaar, dit zowel in VHD als in LHD.

 

De LHD framekit wordt altijd geleverd met vork ivm de unieke geometrie van het frame.

 

De VHD en LHD frames worden standaard geleverd met zadelpenklem, remnokken, canti caps, disc brake adapter en 130mm/135mm naafadapters. Verder zijn voor de LHD 12x135mm en 12x142mm naafadapters (voor steekas) optioneel verkrijgbaar.


Voor meer informatie en foto's zie de Ednine Catalogus.