Aktiv-8


Folder : AKTIV-8 (lees aktivate) is het huismerk van Codagex.

Een no-nonsense High-end schakel- en remkabelsysteem.

Het huidige gamma bestaat uit twee niveaus rem- en schakelkabels:

 

  • TopLine
  • Topline POINT.8

 

Zowel de Topline als de Topline POINT.8 zijn toepasbaar op alle fietsen.
Beide producten onderscheiden zich van de concurrentie door superieure prestaties en unieke eigenschappen die specifiek afgestemd zijn op de gebruiksmomenten.

 

Topline Ø4.2mm

 

De TopLine buitenkabel voor het schakelen. Lineair maar uiterst flexibel (net zo flexibel als een spiraalkabel maar bijna niet samendrukbaar) zodat hij met het grootste gemak in korte bochten gemonteerd kan worden en dit zonder problemen voor de geleiding van de binnenkabel. De TopLine remkabel is spiraalvormig en toepasbaar voor alle kabelbediende remsystemen. Beide passend voor Shimano, Campagnolo, FSA en SRAM.

 

Leverbaar in de kleuren:

 

  • Wit
  • Zwart
  • Rood
  • Blauw
  • Andere kleuren op aanvraag

 

De speciale lichtgewicht ferulles zorgen voor een optimale aansluiting van de buitenkabel in de grepen of derailleur.

 

De binnenkabel

 

Aan de binnenkabel werd eveneens de nodige aandacht besteed. Deze bestaat uit RVS van het type AISI 316. Dit betekent het hoogwaardigste type RVS in zijn soort. De binnenkabel van de Topline wordt voorgerekt. Hierdoor is het oppervlak gladder (minder weerstand in de kabel) en kan er minder vuil naar binnen getrokken worden doordat er tot 90% minder ruimtes tussen de aders is. Het voorrekken van de binnenkabel voorkomt nastelwerk van de derailleurs. De kabelkoppen zijn compatibel met Shimano Campagnolo, FSA en Sram.

 

Codagex stelt u met trots de AKTIV-8™ POINT-8™ EVO derailleurkabelset voor.

 

POINT-8™ EVO kan gezien worden als de eerste volwaardige opvolger voor de wereldbefaamde GORE-Tex™ kabelset. In alle bescheidenheid durven we zelfs te beweren dat POINT-8™ EVO zijn voorbeeld op verschillende vlakken overtreft.

Als buitenkabel wordt gebruik gemaakt van de Topline kabel Ø5mm. Deze zorgt ervoor dat de overdracht van de schakelindexatie veel preciezer is dan bij een gewone buitenkabel zoals bij andere merken het geval is.

De gelijkenis met het GORE-Tex™ systeem is de teflonslang (PTFE) die ononderbroken doorloopt van shifter tot derailleur en de harmonicarubber ter hoogte van de derailleur. Dit zorgt voor een perfecte afdichting van het systeem. Sterker nog; POINT-8 EVO maakt gebruik van “double shielding”: op plaatsen waar bij GORE-tex™ de Teflonslang kwetsbaar is, is POINT-8™ EVO met een extra POM mantel beschermd, zodat bij impact van stenen, takken, enz. de Teflonslang in geen geval beschadigd kan raken. Zwakke punten zoals het opstroppen van de  Teflonmantel van de binnenkabel en het intrekken van de Teflonslang in de shifter, zijn bij POINT-8™ EVO onmogelijk dankzij aangepaste kabelstoppers.

Door gebruik te maken van hoogwaardige roestvrij staal is een dunne, ultralichte (40% lichter!) binnenkabel mogelijk die quasi even sterk is als een 1.2 mm standaardkabel. Aan deze specifieke diameter van 0.8 mm dankt de kabelset zijn naam.De Topline™ POINT.8 kabelset is verkrijgbaar in:

  •  Wit
  • Zwart


Ook leverbaar als werkplaatsverpakking.